Vidio sindikat da nema nista od njihovog strajka zato sto ih studenti ne podrzavaju, pa ko veli hajmo i studente ukljuciti da se bore za nase interese. Zasto podrzati porofesore koji gledaju svoj interes?? Vecina tih profesora koji 'zive' u teskim uslovima pored posla na fakultetu imaju i najmanje jos jedan posao pored fakulteta, gdje primaju platu. Ja ovaj strajk vidim kao nebrigu profesora za studente uskracivajuci im njihovo pravo da izadju na ispite.
Ti si svjestan da profesori ne cine ni 1/3 osoba koje strajkuju ? (studentska sluzba, asistenti ...) a eto kad je vec tako navedi te profesore pa se moze provjeriti jesu li oni dio sindikata odnosno nemoj rekla kazala.
Cinjenica je da tim profesorima koji su manjina ne odgovara da se prede na trezor i kolektivni ugovor jer to sto si ti naveo ne bi mogli raditi. Najveci protivnici strajka su upravo ti profesori koje ti navodis jer bi se islo na trezor. Nazalost ti profesori su ujedno politicki i akademski najjaci i vrse pritisak na asistente, studentski sluzbu, docente i sl. Shvatite da je Unierzitet jos uvijek u feudalizmu a naginje i na robovlasnicko drustvo
Prikaži sve komentare (116)