Hajmo sad realno u kojoj se OŠ u Sarajevu radi srpska nacionalna grupa predmeta...Ni u jednoj, a zašto jel to nema Srba u Sarajevu..., roditelji se ni ne usuđuju tražiti za dijete da ući srpski jezik, nego, dobro je ba, hajd da bude manje uočljiv, da ga ko ne pogleda krivo ili ga nalema... Mašiću, ti si ko fol nekakav federalni ministar obrazovanja: hajd javi se na Klix pa reci javno da si sa svojim srpskim kolegom sredio bilateralno da se srpska i hrvatska djeca u federaciji obrazuju po nacionalnom sustavu obrazovanja, pa makar i jedno jedino srpsko ili hrvatsko ili na drugoj strani bošnjačko dijete bilo u nekom razredu... Mašiću nisi. Nastavnici jezika su nastavnici BHS, dakle umiju predavati na svim jezicima u BiH, neka se posvete malobrojnoj djeci drugih konfesija u razredima i odmah je manje Konjević Polja ili Vrbanjaca, ovako je ovo sve jedna teška farsai od tih jalovih ministarstava i od prića vručih za nečiju predizbornu kampanju.
Treba MAsic da moli roditelje srpke djece da traze nacionalnu grupu predmeta u Federaciji?Ko god zeli da ima nacionalnu grupu predmeta,vjeronauku ,u Federaciji moze da je ima,i nemoj lazi ovdje da siris,i da poredis MAsica sa naconalistim mutabdzijom,koji ne dozvoljava Bosnajckoj djeci da uce nacionalnu grupu predmeta u RSu.
@sagitarius Da si ti živ i zdrav, ja sam u školi, kako u osnovnoj, tako i u srednjoj, učio Bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost i taj naziv mi je i pisao u svjedočanstvu. U Sarajevu, da ne bude zabune.
Prikaži sve komentare (25)