kakve veze ima hr sa stecicima . na teritoriji bih ih se nalazi preko 90 posto od ukupno 16 000 . tih par komada u hr i srbiji se nalaze na rubnim podrucjima koja su nekada pripadala srednjovjekovnoj bosni cije su granioce bile vece od danasnih . da hrvtska ima 90 posto stecaka ne bih dijelila ni s kim ali glupi bosnjo sve svoje poklanja od psa tornjaka do hasanaginice i bosancice ....krepaj glupi bosnjo
Hrvati su uvijek pokušavali svojatati bošnjačko prikazivati kao svoje. Od šilje Vjetrenice prikazuju je na svojim turističkim katalozima kao da je to u Hrvatskoj, preko psa Tornjaka, otrimanja stećaka, Hasanaginice, svojatanja Ive Andrića, Muse Ćazima Ćatića, Tarika Filipovića, Mustafe Nadarevića, Ede Maajke, sad hoće i Halidu Bešliću da daju pasoš sa šahnovicom, potom će svojatati izgleda i ćevape, burek, baklavu, tufahije, humaršice i druga bošnjačka jela. Stećci nemaju veze sa Hrvatskom. To je dio srednjovjekovne bošnjačke Bosne i Hercegovine. Bošnjaci Kulin Ban, Kraljica Jelena, Kralj Tvrtko pravili su stećke.
opet izmišljate povijest/historiju? muslimanskog stanovništa na područiju BiH nije bilo do 15.stoljeća, hrvatskoga jeste od 7. stoljeća.
Prikaži sve komentare (44)