Fino od Gorana sto nije spomenuo cevape. Bolje je pristojno lagati o davno izgubljenom sarmu i toplini, nego se rugati stanovnicima grada pricom o cevapima.
Banja Luka je 1992 izgubila toplinu i šarm. Objasni javnosti ovdje zašto je 1993. godine eksplozivom raznesena džamija Ferhadija, pa zbog toga i dan danas Vlada genocidne tvorevine plaća sanaciju iste. Zašto ste 2001. godine onako fašistički divljali i kamenjem gađali ljude koji su htjeli da polože kamen temeljac na očigled i međunarodne zajednice. Čovjeka ste kamenovali na smrt i zapalili autobuse. Jeli to Banja Luka? Smeta li vam Mujina ćevapbdžinica. Objasni javnosti ovdje, da znaju "Banjalučanine". U Sarajevu nisu dirani Principov grob, groblje lav i pravoslavne crkve. Po tome nismo kao vi i nećemo nikada biti niti smo ikada bili kao vi.
Zulfi, tema je Sarajevo, a ne Banja Luka. U Banjaluci je u onom ratu srusena crkva Hrista Spasitelja, a sagradjena je tek prije nekoliko godina. Srusili su je muslimani i Hrvati, a Srbi natjerani da odnose na otpad hrpu kamenja sto je ostala od njihove svetinje. Ipak su odmah nakon rata zivjeli u "toploti i ljubavi" sa tim istim muslimanima i Hrvatima. Naucite i vi da svaka akcija ima reakciju i ne zabijajte bas uvijek braci noz u ledja. Mozda cemo onda svi biti malo sretniji. Mujo nikome ne smeta :-) On je nazalost pokojni, ali njegova porodica jos uvijek pravi cevape po istom receptu.
Prikaži sve komentare (82)