rumunija i bugarska u eu medu najsiromasnim zemljama,kladionice i prostitucija cvijeta,ali su ipak dio eu mada ne zadovoljavaju ni 20% uslova eu,ali sve je to strateski..Jos kada im euro nametnu tek ce da svate da eu i nije tako solidarna kao sto se predstavlja,dok zemljama balkana postavljaju uslove za koje je glasalo samo 7 od 20 u parlamentu eu..nedaj bagri svoju monetu?
1) Euro se ne moze "nametunuti" ni jednoj zemlji koja je clan EU! 2) Da bi "Euro" postao platezno sredstvo u Bugarskoj (ili bilo kojoj drugoj clanici EU) to se odlucuje putem "referenduma" . 3) Od 28 clanica EU trenutno 18 zemalja koriste Euro kao platezno sredstvo! 4) I ako prihvate Euro po Evrpskom zakonu uvijek mogu da se vrate na njihovu staru valutu!
ja,a zato uvijek nekim cudom kad je referendum za ulazak u eu i valutu bude priblizan broj glasova za i protiv,iako se zna da to nebude bas tako ali se desi,zar to nije politika i nametanje,njemci su sa svojom markom bili lordovi,i sada su,i sto se ne vrate na DM,hoce uskoro vjeruj mi,nametanje eura je dugotrajan proces kao i citava eu koja ce se poceti raspadati od 2016 pa sve do 2022 tu smo da svjedocimo..referendum je za sire mase da eu pokaze demokratiju i slobodu izbora,i da se gradani osjecaju da su oni nesto odlucili, iako na uvijek bude veci broj onih koji su za,ali uvijek,zanimljivo.. lijep pozdrav
Prikaži sve komentare (34)