Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Crnogorci su najbolji. koriste euro iako nisu u eu, i dobro im ide.
Ne bih ni ja dao Konvertibilne Marke za euro. To je valuta bez inflacije i devalvacije :D
Nema jadnije zemlje od ove Bugarske...jbte mi smo za njih Zapad... fuj. Da Bog sačuva.
mi Zapad za Bugarsku? polako sackeaj prvu ratu MMF-a pa ces vidjeti jos vise tko smo i sto smo ;) Bugarska i Rumunija nisu zaduzene zemlje i to su ekonomije koje su zabiljezile najveci rast u protekle dvije godine u odnosu na ostale clanice. Da li si bio nekada u Bugarskoj ili zivis jos uvijek u proslom vijeku i Titinoj Jugoslaviji?
@dijana Ne bi da pametujem, Ali najveci ekonomski rata u EU ima Poljska. Rumunija i Bugrska su pri dnu. I istina je: BiH je, kakva takva, zapad za te zemlje. Djana Bukurestu 2 miliona stanovnika, kad je grad tmuran, siv, ruzan i pun Ciganije kao Zenica.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Dobri europski razvojni krediti i donacije u eurima, ali bi ipak monetarnu autonomiju i ocuvanje leva..pa ne moze i jare i pare...
Pa šta su oni mislili ući u EU a ne koristiti € ? E starac neće moći. Uskoro će i oni € koristiti.
Pa kao clan EU imaju "pravo" na to da zadrze njihovu valutu. Od 28 clanica EU trenutno 18 zemalja koristi Euro .... I niko ih ne moze prisiliti da koriste Euro ako njihovi gradjani putem referenduma odluce da zadrze 'lev'.
http://jobandcash.com/?share=66472
rumunija i bugarska u eu medu najsiromasnim zemljama,kladionice i prostitucija cvijeta,ali su ipak dio eu mada ne zadovoljavaju ni 20% uslova eu,ali sve je to strateski..Jos kada im euro nametnu tek ce da svate da eu i nije tako solidarna kao sto se predstavlja,dok zemljama balkana postavljaju uslove za koje je glasalo samo 7 od 20 u parlamentu eu..nedaj bagri svoju monetu?
1) Euro se ne moze "nametunuti" ni jednoj zemlji koja je clan EU! 2) Da bi "Euro" postao platezno sredstvo u Bugarskoj (ili bilo kojoj drugoj clanici EU) to se odlucuje putem "referenduma" . 3) Od 28 clanica EU trenutno 18 zemalja koriste Euro kao platezno sredstvo! 4) I ako prihvate Euro po Evrpskom zakonu uvijek mogu da se vrate na njihovu staru valutu!
ja,a zato uvijek nekim cudom kad je referendum za ulazak u eu i valutu bude priblizan broj glasova za i protiv,iako se zna da to nebude bas tako ali se desi,zar to nije politika i nametanje,njemci su sa svojom markom bili lordovi,i sada su,i sto se ne vrate na DM,hoce uskoro vjeruj mi,nametanje eura je dugotrajan proces kao i citava eu koja ce se poceti raspadati od 2016 pa sve do 2022 tu smo da svjedocimo..referendum je za sire mase da eu pokaze demokratiju i slobodu izbora,i da se gradani osjecaju da su oni nesto odlucili, iako na uvijek bude veci broj onih koji su za,ali uvijek,zanimljivo.. lijep pozdrav
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Pošto mi zadugo necemo u EU, mi možemo samo preci na Telecom, M:Tel ili Eronet
Ima HALO internet za dvi' marke :D
што се праве енглези :)))