Mrzim religije , ali jedno sam siguran da ova njihova religija je ako ništa za komad bolja nego ove tz.velike religije. Što i nije teško jer ove velike religije kao što su pravoslavlje,islam,judaizam i katoličanstvo počivaju na krvi,lopovluku,tiraniji,ropstvu,genocidu,maskrima,silovanjima,pedofiliji,.... , iako ništa Jehovini Svedoci bar još to nisu postali , tako da ovi koji kenjaju o njima mogu da se pokriju ušima i probaju oprati svoje ruke od krvi koje su im okrvavile njihove voljene religije.
...čim se vjera etablira i institucionalizuje, počinju nametanja...rani su hrišćani bili šaka jada koju su rimljani zatirali ko zečeve...kad su ojačali i institucionalizovali se, naj­ebali su se familije svima koji su im šaka pali...
Njagore pitanje je: Šta vjernik vidi korisno u vjerovanju i vjeri? Čitava biologija svijeta se bazira na koristi zato jedni jedu druge, drugi koriste Sunce itd, itd ali koja korist od vjere vjernicima osim popovima, hodžama i dr. vjerskim glavama (i naravno režimima).
Prikaži sve komentare (152)