Jedan mali dodatak, Nije samo tacno to da su studiji u Njemackoj jeftiniji nego kod nas, vec i hrana je mnogo jeftinija nego kod nas, kako u radnjama tako i u restoranima...pored hrane tranvajske i autobusne putne karte, pa to ni uporediti se nemoze sa nasim ovde...tako da mi kao jedna od najbjednijih dzava smo definitivno i najskuplja drzava ne samo u Regionu vec od same Evrope pa cak po provjerama i od samih USA... Najgori smo___correction___Najgroa nam je drzava tj, vlada nase Drzave...uh huh reko Drzava a nemamo ni "D" od drzave u pravom smislu te rijeci.
Sve zavisi gdje u Njemackoj studiras.Sva mjesta nisu ista. Ja znam kako je u Heidelbergu, koji je jedan od studenskih gradova. Zivot studenata nije jeftin. Jednom studentu je potrebno najmanje 900 € mjesecno za hranu stan i druge potrebstine na fakultetu.
Toliko samo kosta u Tuzli stan i hrana...a ostale dadzbine da ni ne spominjemo...e ti sada uporedi ekomsku situaciju u Njemackoj a u Bosni nam famoznoj...pa nam javi sto si istrazila...
Prikaži sve komentare (106)