Zatim janjetina i prstaci, kada je u pitanju gastronomija, te Široki Brijeg kao grad s najvećom kvalitetom života u BiH", kazao je na okruglom stolu novinar Goran Milić. _______________________________ Goran Milic, novinar onog koji plati vise. Mislim otkud on zna ko i gdje kako zivi i kojim kvalitetom, kad statitistika to ne pokazuje ni u kojem slucaju. To sto su neki zaradili penzije u Njemackoj, pa se sad vratili, ah to ne placa zdravstvo, skolstvo, putarine itd u tom kraju, bas naprotiv ostatak FBIH ce otplacivati onih 200 miliona eura pruge koja je nedavno napravljena u zapadnoj, ostale dionice koridora 5C ce otplacivati Hercegovacke dionice, isto tako, nije tesko se bilo kriti iza hrvatstva, opljackati Aluminijum i pljackati ga 20 godina, a onda kad je u glibu, onda Sarajevo spasavaj. Problem je u sto u FBIH sve u ime Hrvata ide u zapadnu Hercegovinu i sto je taj dio u kriminalu s kojim se ne moze obracunati kvalitetno jer se krije iza hrvatstva
Po ekonomskoj statistici kanton Sarajevo ne samo u FBIH, nego i u BiH je isto ono sto i Pariz za Francusku ili London za Englesku, sto znaci daleko najbolji po svim parametrima. Samo Sarajevo ostvaruje skoro pola GDP-a FBIH.
Zapadni Hercegovci koriste konstitutivnost Hrvata u BiH da obezbijede HR firmama povlasteni polozaj u FBIH, a ovi njima onda salju proviziju svake godine koju nazivaju pomoc Hrvatske Hrvatima iz BiH, gdje Hrvat izvan zapadne Hercegovine ne vidi marke od te provizije, ovaj pomoci.
Prikaži sve komentare (184)