Ovakva situacija, kao što je spomenuto za par hiljada maraka i nabavku rotora za helikoptere OS, je proizvod nefunkcionalne vlasti - koju opstruiraju neprijatelji Bosne i koji nastoje na svaki način pokazati da je zajednička država nemoguća. Nakon poplava iz decembra 2010.g. vlasti su dobile novac i iz pretpristupnih fondova EU kojima je trebalo sanirati postojeće i izgraditi nove nasipe kao prevenciju za odbranu od poplava. Šta je bilo sa tim novcem? Izjava načelnika Bijeljine Miće Mićića, koji se usprotivio otvaranju jedinstvenog računa za pomoć postradalih u poplavama, došla je kao rezultat prethodnih mahinacija. Na ime pomoći i popravke nasipa za poplave iz 2010.g. SO Bijeljini je dodijeljeno milion maraka. Nakon toga, novac se umjesto opštini prebacuje na račun firme "Putevi RS", koji su (sasvim slučajno), u izuzetno dobrim odnosima sa gos'n dudukom. Isto ili slično se desilo i u FBiH. Ne vidim razloga da će se ovaj put desiti nešto drugačije. Vrijeme je da se kaže DOSTA!
Sve što možemo očekivati jeste da prikupljeni novac vlasti manjeg četniteta (a znamo da je to duduk i kriminalna organizacija okupljena oko njega) iskoristi za "besplatnu" predizbornu kampanju, tako što će se novac dijeliti isključivo podobnima i poslušnicima, a dobar dio novca zadržati, malo sebi i familiji (da ne mora opet duduk sinu preko tendera namještati zaradu), malo u crne fondove za "podmazivanja" i egzekucije.
Ista stvar u OS-u, koji nam je potreban baš zbog ovakvih situacija. No za to bi se trebali pobrinuti ljudi koji koji spucali pare od Civilne zaštite. Oktobar 14 će veoma brzo. A, onda!
Prikaži sve komentare (38)