Znas sta mene zanima. Kako uopste neki manji klub da postane konkuretan zbog ovog pravila? Recimo Real i Barsa imaju prihode samo od tv prava stotine miliona, i sponzor stotinu miliona i sve to saberes imaju da trose a da ne predju limit. To znaci da Real moze trositi 200 miliona na pojacanja a recimo neki manji klub mora trositi takodje u granici onog sto su zaradili bas na taj nacin. Kako se uopste izdici i postati konkurencija ovim timovima, je li to znaci da samo oni koji su bili veliki klubovi u trenutku donosenja pravila mogu ustvari i trositi masovno, a ovi sto bi mogli postati veliki ne mogu jer jbg ne zaradjuju tako puno kao Barsa,Real,Celzi i ostali... Cudno mi sve to
sve je to u redu...ali evo ti engleska liga je zaista fascinantna onaj sa zadnje tabele komotno rasturi prvog na tabeli...iako je recimo razlika u vrijednosti igraca drasticna...neki klub vrijedan 10 miliona a ovaj drugi 300 ali su tako izjednaceni da je to nevjerovatno najljepsi fudbal engleski fudbal!
Potpuno se slazem. Takozvani "Veliki" klubovi nece da priznaju da su veliki samo zbog novca. Ovaj zakon je trebao da ide u zastitu njihovog interesa I dominacije. Kada se pojavi neki klub koji trosi kao I oni onda ga oni toboze zovu "umjetnim". Fudbal je vec davno postao profesionalan posao, takode dosadilo je gledati jedne te iste timove u Evropi, mnogo je ljepsa raznovrsnost I da drugi dozive cari trofeja I vrhunskog fudbala a ne samo da to bude drustvo privilegovanih.
Prikaži sve komentare (34)