pravo je cudo kako se jedan narod uspio odrzati kada ga stotinama godina niko u svijetu ne zeli u svojoj blizini. romi su takvi kakvi su zahvaljujuci upravo ljudima u cijem okruzenju zive. u okruzenju predrasuda i mrznje prema svemu sto je drugo i drugacije. bilo koji rom koji magistrira na najboljem univerzitetu u svijetu bice nazvan "cigom" od svakog polupismenog " normalnog".
Ti koji nazovu nekoga "cigom" ko je imalo kako treba i drzi do higijene, a jos uz sve to je magistrirao, su veci cigani. Meni iskreno smetaju samo oni cigani koji ne drze do higijene, a kod nas je takvih mnogo. Cak i ako im se obezbijede osnovni uslovi za zivot, oni opet po starom. Uniste sve ono sto im je dato. I kako postovati nekoga takvog.
smilling, kad je higijena u pitanju onda je bosna puna "cigana" i to se vidi na svakom koraku. sto se tice uslovai pomoci vecina njih je poluopbrazovana ili su analfabeti. medjutim i bih je 20 godina dobijala i dobija pomoc i...dokle su stigli pismeni? nema adekvatnog kontejnera za smece ,plus sto vise ima oko nego u kontejneru. postojale su fabrike pa su ih pismeni unistili. postojale su ciste rijeke pa su ih pismeni zagadili. itd.itd.
Prikaži sve komentare (113)