Gospodin Andan Milicevic ima problem da prikrije mrznju prema Srbima i Srbiji, cak i kad prica o malinama. Radi se o takozvanom OmerKeskin sindromu, nekontrolisanih, nepovezanih, nepotrebnih i nicim izazvanih komentara. ''BiH 150 godina ispred Srbije u proizvodnji maline u tehnološkom smislu, iako Srbija važi za svjetskog proizvođača''. "Navodi da je problem u tome što BiH nema sistema, jer u Srbiji imaju ''svakih 100 metara'' hladnjaču i farmer ne treba čekati na skladištenje ploda i može sačuvati 100 posto kvaliteta".
Gospodina ne poznajem lično, tako da ne mogu da sa sigurnošću reći da li je jedna od njegovih karakternih crta nacionalna netrpeljivost. Međutim, ono što se da zaključiti, jeste da je on poređenje između BiH i Srbije napravio iz razloga što se Srbija zaista smatra za svjetskog proizvođača maline(teća u svijetu), iako je tradicija malinarstva u BiH duža za značajnih vijek i po, po njegovim riječima. Poređenje je bilo sasvim na mjestu.
daj obmaster ne prosipaj se. u njegovoj izjavi jasno je rečeno da srbija u tehnologiji proizvodnje maline zaostaje za bosnom 150 godina. takvu izjavu može dati samo totalni debil što dotični i jeste. lik je klasični muslimanski nacionalistički neandretalac koji je s planine sišao u grad i prosipa šuplju demagogiju.
Prikaži sve komentare (66)