Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nekad ranije napisah da BiH ima fantastične uslove za razvoj poljoprivrede. A što se tiče malina,u selu Željezno Polje godišnja zarada na malinama je 3 miliona KM. Ljudi posijali preko hiljadu duluma i rade.
Dali primaju radnike :)?
Što bi radio za njih,kad možes i sam. Nađeš par kolega koji ne rade,ili imaju slobodnog vremena. Zakupite par duluma zemlje, nabavite sadnice i sami krenete u proizvodnju.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Mrs bagro iz grada na selo, radite nesto
E vidi Edmunde brate. Mi u Bosni dizemo kredit za kucu, a niti posla niti prebijene kod sebe i poslije Banka kriva kad treba da se naplati.
I umjesto da taj novac ulozi u poljoprivredu i da zivi ko kralj na selu da otplati kredit za godinu dvije on uzme opciju da citav zivot bude bijeda i da citav zivot bude duznik banke i sto je najgore ostane sve na djecu da ona vracaju.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
xaxa stvarno smesno Bosna sa 5 hiljada tona svetski proizvodjac maline...xaxaxa joj pa Srbija u 2013 proizvela 80 000 tona...16 puta vise i svake godine sve veca proizvodnja i posle Poljske je najveci proizvodjac na svetu ali "Bosna je 150 godina ispred".Boze budale
Svaka čast našim vrijednim ljudima koji se bave malinom i žive od nje, ali velika većina to ne bi radila da mudra vlast u BiH nije deindustrijalizirala zemlju pa sada moramo kretati od 0 i marljivo skupljati kapital odpočetka kao da naši očevi ništa nisu bili uradili na tom pitanju.
onlinerad.webs.com onlinerad.webs.com Zaradite dodatno od kuce,!!! Za sve osobe koji zele zaraditi ,100-200dolara mjesecno imaju osnovno poznavanje engleskog,pristup internetu i racunar,ukazala se prilika za to radom na nekoliko sajtova.ne traze se nikakva ulaganja i isplate se vrse preko pay pal racuna(otvori se raucn na banci) svi sajtovi posjeduju forume na nasem jeziku i mnogo clanova sa nasih prostora sajt s informacijama(mozete pogledat cisto informativno ) onlinerad.webs.com http://onlinerad.webs.com
Koga doista zanima uzgoj malina nek posjeti stranicu https://www.facebook.com/pages/Malinari/1401330976746978
Koga doista zanima uzgoj malina nek posjeti stranicu https://www.facebook.com/pages/Malinari/1401330976746978
Ovaj Maličević pojma nema. U BiH ne treba hladnjača na 100 metara. Otkupljivači se utrkuju da otkupe maline. Tako da pada u vodu problem plasmana. Otkupna cijena malina prošle godine je bila oko 3 KM - 3,5 KM i to su se otimali za njih. Čak šalju i kamione i kombije na imanje da ih otkupe. Naravno nije ni čudo kad je javna tajna da te iste maline prodaju na zapadu za 7 eura po kilogramu. Tako da se za otkup ne morate brinuti, jedina briga je gdje naći ljude da ih beru jer je Bosna puna neradnika. Svako ko je pametan zasadio je maline, sa 5 duluma malina godišnje se može uzeti i 30 000 KM čistih para. Sve ukupno nije potrebno raditi ni 3 mjeseca. Plasman maline nije problem, takođe ni sadnica , a na sadnicama se isto može uzeti ogroman novac. Zaboravih reći ipak se trebaju malo zaprljati ruke, a to je već problem za 90% Bosanaca, bolje skuckati za kafu i u neki shoping centar da te svi vide.
Ako hoću posijati kamčatku, ne mogu naci otkupljivaca cc a inace je prof. Malicevic u pravu za dosta stvari. Najvei problem jesu pocetna ulaganja. Da ga grebes, ne moze ti biti 2 000 KM po dunumu. Ako zelis napraviti biznis, pa cak i da imas zemlju, odakle raji na birou 5 - 10 000 hiljadarki da zapocne? Ako zapocnete sa dunumom pa cak i dva pojesce Vas troskovi.
IZVILNJENJE, LUDILO NEKO OD KOMENTARA htjedoh dodati da je samo u G Vakufu zasađeno preko 700 dunuma maline + nešto i kupine.
s
s
s
a
s
A nigdje ne spomenuše D vakug Bugojno i Gornji Vakuf.
A po količi gluposti po kvadratnom metru ubjedljivo na prvom!