takvo ponasanje je unaprijed uracunato i to je jedan od razloga sto ce rusiju skupo kostati zelja za povratkom na " staze velike rusije".
I Hitlera je ovako opila prividna moć. Svi znamo kako je on završio i kako zemlja koju je vodio. Putin kreće istim stazama. Još je Rusija, iako prividno jaka, truhla iznutra i mnogo slabija od Njemačke u ono vrijeme. Za pola godina, godinu, kada ionako krhka ekonomija počne da im kolabira, ima da se sve sruši ko staklena kula. Sposobnost, tj. nesposobnost, Rusije se ogleda već u jednoj banalnoj činjenici. Nisu u stanju da Krimu osiguraju nesmetanu opskrbu strujom i vodom. Rusija je uvijek bila i uvijek će biti samo papirnati tigar. Imaju potencijal ali nemaju sposobnosti i discipline da nešto realiziraju. Ponašali su se uvijek kao slon u prodavnici porculana.
jedan od velikih problema rusije i slicnih zemalja je njegovanje kulta " jakog" snaznog covjeka sto je vec davno prevazidjeno. sve je podredjeno tome, od sporta do govora. slican nacin je kod vecine " juznijih" zemalja u cijelom svijetu. izgubili su borbu sa zapadom kao sssr upravo zbog insistiranja na snazi ,a manje na pameti i ekonomiji.
Prikaži sve komentare (49)