Nee samo zgradu generalstaba da nam dirate, ona treba tu dozivotno da stoju srusena, pa jednog dana kada budemo mocna zemlja kad sto je sada nemacka da gledamo da tu zgradu kao uspomenu kada smo bili slabiji i neorganizovan narod. Opet samo nemojte nju da dirate...
Ne mozemo nikad biti mocna drzava i zemlja. Mozemo biti jaca drzava, ili relativno jaka, za region, JIE, pa i Evropu, ali nikad ne mozemo biti mocna drzava, ne zasto sto nas je malo, nego zato sto nemamo potencijla..naftu/gas ko Arapi ili Rusi, pare ko Jevreji, ekonomiju ko Nemci, nista od toga nemamo osim svog inata :) Mislim i na sve zemlje regiona maltene. Samo Grcka moze da glumi nesto, pored Turske a i Rumunija uskoro jer bi mogli da stignu ekonomiju Austrije, ali ostali i nismo nesto znacajni. Jedino polozaj je dobar, videcemo.
Pa slazem se, imamo taj inat, ali po meni ON je mnogo vredan. Evo ja samo iz inata sam krenuo da se obrazujem na tebu berzi i bukvalno iz inta sto drugi imaju a mi ne cu napraviti mmonopol, i bas iz inata sto nam je toliko nepravde ucinjeno cu pomoci svvom narodu. Veruj mi, mnogo je studenate u svet odislo da bi se jednog dana vratilo, i ja sam gotovo siguran da ce tu uticati u buducnosti, ne znam koliko ali sam siguran da hoce... a geografski polozaj nam je fenomenalan, jos sa ovim gasom i pozitivnom klimom ne vidim razloga zasto ne bi ljudi investirali u nasu zemlju, imace siguran profit (ako imaju pamet, naravno).. i nije da nemamo nikakav uticaj, svav taj ruski gas na balkanu ide preko nas, tako da ce svaka zemlja koja ga uzima placati i nama deo, procenjeno je milijardu evra godisnnje, kada AirSerbia ode i na uskraisnko, belorusko i rumunsko trziste gotovo je sigurno da se i od toga bar milion godisnje, jer etihad ima gas pa ga placamo jeftinije, pa su karte jeftinije, bice bolje!
Prikaži sve komentare (108)