Sve firme na zapadu su se razvile na isti nacin. Puno rada i uz to znanje. Nece investitor doci zbog Bjelasnice ili Une kao potencijala nego ceka da domaci koji najbolje poznaju sredinu otvore"nesto" i rade,rade. Otvori se npr. hotel ,privuku turisti,pa drugi,treci,peti hotel ( isti vlasnik) Svjetski tur operatori vec znaju za to i sklapaju ugovore. Nakon nekoliko godina ce doci investitor i uloziti ali ne u Bjelasnicu nego u tog covjeka i njegov rad. Ovo vazi za sve grane privrede i nema drugog puta.
V. Britanija-Kolonije, Genocid i robovlasnistvo USA- Robovlasnistvo, Etnicko ciscenje, Genocid, Rezervati i Ratovi u svijetu gdje nema ni jedan u zadnjih 100 godina da USA nije bila direktni ili indirektni ucesnik -Francuska-Kolonije, Pljacka, Osvajacki rat(Napoleon) Italija-Rimska Imperija, Vatikan, Fasizam Kolonijalizam i Klerikalizam, Mafija -Spanija-Kolonijalizam, Pokrstavanje, Inkvizicija, Konkvistadori -Njemacka-jel treba nabrajati? -Japan-Osvajacki ratovi, Fasizam Sve danas tkz. "civilizovane" zemlje imaju sopstveni temelj u kojem su ugradjeni najveci ljudski zlocini od postanka Svijeta...I sve one imaju START u kapitalu nastalom PLJACKOM I PUSTOSENJEM drugih. Naravno danas pjevuse o Demokratiji nama 'necivilizovanim" gledajuci kako engleska trava raste ispred njihovih dvoraca i zamkova dok pijuckaju svoj 'šeri', kenjaju nam o ljudskim pravima i slobodama, slobodnom trzistu itd itd....a kako bi bilo da vrate POPLJACKANO
Radi se o ekonomiji ,a ne o istoriji. Ako zelis razmijeniti misljenje o tome-izvoli,a ako ces o istoriji neki drugi put.
Prikaži sve komentare (58)