Dragi Dogs Truste, slobodno stavite kljuc u bravu jer od vas nema koristi. Namjerno ste ili u vasoj gluposti otpoceli projekat za koji i sami znate da je promasaj. U vasoj tzv brizi za pse, i sterilizaciju za koju ste potrosili oko 40000 KM dosada, a za 3 godine vaseg Mukotrpnog rada, kazete kako je vas program sterilisi i pusti, dobar, jer kada pustite psa nazad na ulicu nadate se da ce zivjeti maksimalno 2-3 godine. E to vam je bas humano i puno brige za pse. Vsa fondacija u Engleskoj radi na drugim osnovama ali vi ovdje namjerno lazete, i gosp Becirevicu, nemojte se zavaravati da niste razotkriveni u vasim namjerama. Vi samo zelite da rastegnete projekat, da sa sto manje novca vas projekat potraje sto duze, iznajmili ste luksuznu kucu za kancelariju, naravno sluzbena vozila koja se i vikendom voze za privatne svrhe, zaposljavali ste i neke uposlenike bez konkursa a sve na prijateljsko -rodjackoj osnovi. Psi na ulici nisu rasni psi kako tvrdite, nego ulicni psi. Porazit cemo vas...
1. oni ovdje ne postoje 3 godine - eto koliko znate. ovo im je prva godina. 2. ne nadaju se da ce zivjeti toliko, vec je dokazano da ulicni psi u prosjeku toliko zive (sto vam i mi iz lokalnih udruzenja mozemo potvrditi) 3. da imaju ured, automobile, uposlenike, naravno - ako imate dokaza o nepotizmu da cujemo (i mi iz udruzenja bi to voljeli da znamo jer ne bi voljeli vidjeti zloupotrebu novca koji je za pse)
ovdje se zapravo uzunovicka i sdp bore za svoj posao - dobro placeni (pouzdano znam i 3 puta vise nego sto zaraduju ovi kod engleza), a na kome nista ne rade i nikom ne odgovaraju. pretvaraju se kao da se brinu za gradane pa ko nesto mjenjaju zakon umjesto da provode postojeci. i kad im ovi kazu kako su te njihove promjene bezveze onda oni njih optuze za pranje novca, sto vi svi kupite - pa dokle ce nas politicari pravit budalama, tj. dokle ce te im to dozvoljavati!!! ali politicari se bore za svoju fotelju/posao koji je placen od nasih para, iz budzeta koje mi punimo a englezi donose svoj novac i placaju ljude ovdje. ako ih otjerate vama nece biti nista bolje, ali ce lokalna ekonomija ostati bez milion eura (ne spominjem dobrobit za pse, jer bi ih vi ocigledno sve pobili). ali ce te ovakvim ponasanjem produziti zivot/dati posao politicarima koji ce nam jos 20 godina sisati krv. dakle u pravu ste, sve se vrti oko novca i poslova - ali iskljucivo nasih politicara.
Prikaži sve komentare (130)