A ovako bi to trebalo da zvuci objektivno Nakon referenduma o nezavisnosti, bosanski muslimani i Hrvati preglasali su Srbe kao treci konstitutivni narod i nelegalno proglasili nezavisnost. Iste te '92 godine su izvrsili ratne zlocine nad pripadnicima JNA koji su se povlacili iz bosanskih gradova. Proglasena je Republika Srpska i osnovana VRS da bi zastitila pripadnike srpskog naroda, pouceni iskustvom iz drugog svjetskog rata. Do 1995 muslimanske i hrvatske snage su bile podrzavane logisticki i naoruzanjem od strane NATO pakta, a te godine se i snage NATO pakta direktno ukljucuju u sukob. U medjuvremenu su Hrvati i muslimani ratovali izmedju sebe, a u Krajini muslimani medjusobno. Pod pritiskom je potpisan mirovni sporazum i RS se odrekla dijela svoje teritorije. U svim ratom zahvacenim podrucjima izvrseno je etnicko ciscenje, a u ratu je poginuo 100.000 pripadnika svih naroda. Najvise muslimana jer su i ucestvovali u najvise sukoba, sa Srbima, Hrvatima i medjusobno.
to je istina na poznati srpski način, po uzoru na ćosića i orangutana sličnih njemu. zaboravio si napomenuti da su srbi po bosni i hrvatskoj širili mir sa tenkovima koji su u stvari imali svrhu da zamijene traktore radi dubljeg gaza i bolje obrade tla. u vukovaru je grad sravnjen sa zemljom iz estetskih razloga jer je narušavao izgled ravnice, dok su četnici iznad sarajeva imali svrhu da spriječe ulazak pasa lutalica sa okolnih planina. hvala vam. ljudi u sarajevu i bosni će vječno pamtiti vašu dobrotu.
samo sto si zaboravio da je prije povlacenja te iste JNA novoosnovana VRS branila pripadnike srpskog naroda u Bijeljini, Zvorniku, Visegradu, Foci, Rogatici, Bratuncu, Vlasenici, Prijedoru, Sanskom Mostu, Posavini, Istocnoj Hercegovini od do zuba naoruzanih staraca, zena, djece...
Prikaži sve komentare (85)