Ovdje pise da je krenula da se uda za mnogo starijeg od sebe, i ko je sad silovao? Sve ovo sto se desava sa tinejdjerima naopako, sve to dolazi iz kuce, najgore mi je kad roditelj kaze "Ne mogu joj(mu) nista", ili da su nemocni. Niste nemocni, vec glupi i nemate pojma kako treba drzat djete pod kontrolom, a o tome treba misliti jos od njene druge godine, a ne kad ona napuni 15-16, tad je malo kasno. Imam cerku upravo ovih godina, pa je drzim pod kontrolom bez problema, u divnim smo odnosima, al itekako ima u mnogo cemu discipline, ne moze raditi sta joj je ceif, jer ce snositi posljedice. Drzim je pod kontrolom u ovolikom Sarajevu, a on ne zna sta mu cerka radi u Klokotnici, cuvenom po milionskom stanovnistvu.
devilforever Slažem se da sve kreće "iz kuće", i svi mi znamo u našem bližem okruženju ko su nasilnici. Problem je što se nasilje toleriše, čak i podstiče. U školama svaka četvrta djevojčica doživi neki vid nasilja, prestrašno. Dovoljno je pročitati komentare pa da ti bude jasno. Možeš ti kćerku lijepo vaspitati ali je problem kako je zaštiti od nasilnika?
Otprilike ovako, budes veoma ukljucen u zbivanja u njenom zivotu, odrzavas odnos s njom takav da ona ima potpuno povjerenje u tebe, al isto tako joj dajes do znanja ko je "glava porodice", i da ne moze raditi sta god hoce i zeli, vec samo uz neki dogovor, i ako to ima smisla nekog. Prijatelj si joj sve dok sve radi kako treba, a otac si cim pocne da grijesi i donosi pogresne odluke, al moras imati i njuh da reagujes prije nego napravi neku preveliku glupost, tipa odoh se udat za covjeka koji ima 30 godina, a idem tek u drugi srednje. Ne branis joj nikakve normalne stvari, druzenje, izlaske, ne unistavas njenu krestivnost i pokusaj osamostavljivanja, jer jednog dana ce morati u zivot i bez mene, al dok sam ja tu trudim se da joj usadim u glavu sta treba a sta ne, al ako joj se kaze da mora doci kuci do 22-23h najvise, onda to i mora, bez dileme, jer onda prestajem biti "prijatelj" vec otac koji reaguje na njene ispade...
Prikaži sve komentare (83)