Crna hronika
10

Istražuje se misteriozni nestanak 15-godišnjakinje iz Klokotnice

Piše: D. Brkić
Službenici MUP-a Tuzlanskog kantona i Kantonalno tužilaštvo Tuzla intenzivno istražuju misteriozni nestanak petnaestogodišnje djevojčice iz Klokotnice, koji je prijavljen krajem oktobra.

Tri dana kasnije djevojčica je pronađena, odnosno vraćena je kući, a u kasnijim izjavama njen otac je naveo kako su je silovala trojica mladića.

"S obzirom na to da je riječ o maloljetnoj osobi Kantonalno tužilaštvo Tuzla nije u mogućnosti dati bilo kakvu vrstu informacije", rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

U MUP-u TK su nam rekli kako postoje indicije da je petnaestogodišnjakinja dobrovoljno otišla sa starijim momkom, s kojim je bila u vezi i za kojeg se htjela udati.

"Ukoliko se dokažu ti navodi, muška osoba će odgovarati zbog vanbračne zajednice s maloljetnom osobom", kazali su nam u MUP-u TK.

Također navode kako intenzivno rade i na provjeri prijave oca maloljetnice. Ginekološki pregled nije obavljen, a otac maloljetnice je najavio tužbu protiv jednog policajca, jer ga je, navodno, ošamario.