Malo mi je cudno da i visoko obrazovani komentatori raspravljaju o tezi 3 naroda koja ne mogu da se dogovore i o "ludackoj kosulji"? Balkan je uvijek bio i jos dugo ce biti granica izmedju 2 bloka. Hladni rat nije prestao nego je samo malo promijenio formu. Balkanski narodi nikada u svojoj istoriji nisu sami odlucivali o svojoj sudbini. To je pogotovo lako realizovati zbog kljucne stvari,a to je katastrofalno obrazovanje. "Mi treba da se dogovorimo!" Dobra sala za javnost. Kad se odluci na drugom mjestu kakva im Bosna treba tada cemo se " dogovoriti."
...jasno k'o dan...samo, valja izaći iz tora i udahnuti svježe have...uključiti koju sivu ćeliju i posložiti lako dostupne činjenice kako treba...
Prije par godina je u jednoj veoma naprednoj EU zemlji testiran experiment u jednom dijelu zemlje. ( ca 300 hilj stnovnika) Lokalni mediji su plasirali par dana razne "bosanske" gluposti. Rezultat je bio da su serveri "pregorili"! 99,99 % ljudi je reagovalo i experiment je prekinut! Ustvari experiment je uspio! Pismenom -obrazovanom covjeku se ne mogu prodavati nonsensi.
Prikaži sve komentare (134)