Ponosan sam na svoju Krajinu i svojoje krajišnike! Kako nas doživljava Sarajevo, Zenica i drugi njima nek ide na čast, ali sigurno tvrdim da hrabriji, čestitijih i ponosnijih ljudi nadaleko nema! Još jednom, RIP LJUTI NAŠI KRAJIŠNICI :(
Između ostalog Zenica vas doživaljava kao rodni kraj mladića koji su bili (i nakon smrti ostali) pokretači nečega pozitivnog. Bez predrasuda i sa tvoje strane, molit ću.
Za: la_ Ovo što sam napisao govorim na osnovu ličnog iskustva i iskustva drugih krajišnika. Nije predrasuda nego nažalost činjenica i sirova realnost. Mnogo puta smo u Zenici, npr na utakmicama reprezentacije imali "problema" i provokacija jer smo krajišnici, jer smo "autonomaši", jer smo "izdajnici" BiH i sl. Naravno, to se ne odnosi na sve ljude, ne želim generalizirati, možda sam se pogrešno izrazio. Isto tako, kada kažem Sarajevo, mislim na odnos institucija prema Krajini. Uvjeri se sam/a, dođi i napravi jedan krug po Krajini, pogledaj kakvi putevi vode do nas. Ako hoćeš, pokušaj doći vozom koji ne postoji, ili autoputem, brzom cestom ili bar normalnom cestom, koje također nepostoje...Ništa od toga ne postoji, slučajno ili ne, tako je. Naravno, ne pratiš to, jer te ne zanima, ali pogledaj malo državne i federalne budžete i izdvojena sredstva za Krajinu zadnjih 20 godina, pa ćeš vidjeti o kakvom ti ja odnosu pričam.
Prikaži sve komentare (29)