{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bajraktarevići će dobiti krov zahvaljujući novcu prikupljenom na dženazi Hasibu Mahmiću

25.10.2013. u 11:26
0
29
Bajraktarevići će dobiti krov zahvaljujući novcu prikupljenom na dženazi Hasibu Mahmiću
0
Porodica Bajraktarević iz Bosanske Otoke će dobiti novi krov nad glavom zahvaljujući novcu koji je prikupljen na dženazi Hasibu Mahmiću, navijaču nogometne reprezentacije BiH, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj zajedno sa još dvojicom prijatelja, Vildanom Pehlićem i Almirom Kasumovićem.
Nekoliko dana prije ove tragedije Mahmić je pokrenuo humanitarnu akciju s ciljem da se ovoj porodici osigura krov nad glavom prije zime. Kako ga je smrt spriječila u tome, članovi navijačke grupe Ljuti Krajišnici su na dženazi predložili da svako ko može donira novac i tako pomogne u ispunjavanju jedne od posljednjih želja njihovog kolege.

Kako izvještava Radio Bosanska Krupa, prikupljeno je ukupno 6.600 KM, što je dovoljno da Safet i Jasminka Bajraktarević i njihova djeca dobiju novi i kvalitetniji krov.

Članovi ove navijačke grupe su i ranije pomagali u brojnim humanitarnim akcijama, a novac su prikupljali prodajom svojih rekvizita i dobrovoljnim prilozima.

Trojica navijača iz Bosanske krajine su poginula u blizini poljskog grada Lomža, vraćajući se iz Litvanije, gdje su bodrili Zmajeve u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: