O Aliji trebaju suditi Bosnjaci. Nije bio zlocinac tipa Milosevica i Tudzman il njihovi vazala Karadzica i Bobana jer nije pozivao na zlocine protiv drugih naroda u vremenu kad je njegov stradao od strane zlocinaca druga dva. A pocinjene je i osudio. Medjutim citajuci akademika muhameda filipovica pa i njegove razgovore nemogu se otrgnuti dojmu da je i aliji prije svega bila vlast njega i njemu bliskih a ne interes njegovog naroda bila cilj. I ostanak u krnjoj jugoslaviji u kojoj bi narod zivio na svojim ognjistima bi bio veci uspjeh vec 70% etnicki ociscene BIH. Nazalost mislim da bi Bosnjacki narod bolje prosao sa Akademikom a ne treba zaboraviti ni da su Bosnjaci na prvim vise stranackim izborima vecinu svojih glasova dali Fikretu Abdicu. Vezano za Alijinu zelju za vlascu vidimo danas kroz ekonomsku dominaciju SDA na dijelu teritorije koju je Armija odbranila. Dok su milioni namjenjeni odbrani BiH i bosnjackog naroda iz islamskih zavrsili uz Alijino znanje na privatnim racunima.
ovo zadnje naprosto nije tacno, nego proizvoljna laz pojedinaca vise je lagumdzija zaradio u zadnjih 10 godina kao politicar u bih, nego alija od 92-98.
Bio sam Alijin diplomata od Muhameda Filipovica.Covjek samo iznosi ono sto je sam vidio il sto kao clan ratnog Predsjednistva je trebao da vidi a nije imao na uvid. Ti ako si bio u Sarajevu u ratu mozes mi reci koliko je kostala kila secera il litar ulja a koliko u Sokolovic koloniji. Danas su ljudi nesto kivni na Bakira Izetbegovica, sa razlogom il ne, al jabuka ne pada daleko od stabla.
Prikaži sve komentare (188)