Hvala ti sine, ali zaboravio si spomenuti ko je demolirao drzavu, ko je pocinio Genocid, ko je Agresiju i Okupaciju izvrsio. Zaboravio si spomenuti Logore, masovne grobnice, Srebrenicu, Ratka Mladica , Radovana Karadzica i nametnutu zastavu sa zvjezdicama. Zaboravio si mnogo toga . Dosta mi je vise diplomatskih pisanja o necemu da sve izgleda toliko katastrofalno a i ptice na grani znaju da su Chetnici za sve krivi. Ljiljani Zmajevi su se branili onda kao i danas poslije rata od nametnutih zastava do FIFA sudija koji sude penale i van sesnaesterca
novinar je pisao clanak o nogometnom uspjehu jedne malene zemlje, a ne memoare o ratu i ratnim desavanjima. al evo, po tebi bi tu tematiku jos stotinama godina trebalo provlaciti kroz svaku sferu zivota.
-------------fragola ----------- """"Nema podjela među igračima. Nogomet, sport važniji od života i smrti, može pomoći u zacjeljivanju rana i obnovi zemlje", navodi na kraju brazilski novinar Felipe Schmidt u svojoj kolumni na uglednom portalu Globo. """" Govoreci o ovome sto je naveo, mogao je podsjetiti i od cega se to zemlja obnavlja i od kojih rana se zacjeljuje. Dobro, ali neko procita samo naslov, a neko pola clanka .
Prikaži sve komentare (47)