Moja preporuka umjesto CV bolje postavite porodično stablo, možda imate nekog daljeg rodjaka kantonalog ministra ili savjetnika ministra pri "savjetodavnom organu za davanje instrukcija za ophođenje prema kokama nosiljama" za kojeg vi i ne znate, a FZZZ zna...garant posao!
Ko kaže da se mora raditi u državnoj firmi? Puna Bosna uspješnih privatnih firmi. Niko te ne pita kako tii se zove babo ili dajdža. Pokaži da znaš posao i imat ćeš odlične uslove!! To je probleza vas koji završite debilne fakultete i ne možete ( nećete) nigdje da radite osim u službi:
zagok, ja nikada nisam radio u državnoj firmi i nemam namjeru tražiti posao u nekoj, ali ni naše privatne nisu oslobođene nepotizma i protekcionizma. Radio sam u nekoliko naših "uspješnih" (samo da znaš kako su do uspjeha došle) firmi i u svakoj je najmanje bilo bitno kako znaš svoj posao. Puno važnije je bilo kojem si klanu u firmi priklonjen i kome si spreman, u engleskom žargonu, polizati "rear end". Također je iznimno važno da ne misliš svojom glavom, da si "yes man" i da nadređenog gledaš kao Svevišnjeg. O obrazovnim kvalifikacijama nije bilo ni riječi - moj nadređeni, odgovoran za sve turističke aranžmane u velikoj agenciji, je sa predstavnicom jedne španjolske agencije komunicirao otprilike ovako: "I will poslati my kolega to check it out.". Da ne spominjem kako čovjek ima završena tri srednje. Toliko o tvome argumentu. Ovo mi se desilo u nekoliko naših poznatih firmi.
Prikaži sve komentare (40)