Posao
3

Postavite CV na stranici FZZZ-a i olakšajte si pronalazak posla

Klix.ba
Od idućeg mjeseca Federalni zavod za zapošljavanje na svojoj internet stranici uvodi novu funkcionalnost koja treba unaprijediti i olakšati posredovanje u zapošljavanju.

Naime, nezaposlene osobe i ostali tražitelji zaposlenja će na portalu www.fzzz.ba moći objaviti svoju biografiju, te na taj način se predstaviti velikom broju poslodavaca, što će im olakšati put do zaposlenja.

Također, radi što lakšeg pronalaska odgovarajućeg zaposlenika, poslodavcima je, uz prethodnu besplatnu registraciju, otvorena mogućnost da na osnovu podataka iz biografija kroz različite filtere (zanimanje, stručna sprema, poznavanje IT vještina i stranih jezika, godine iskustva, prebivalište i sl.) pronađu najprikladnijeg kandidata.

Na ovaj način Federalni zavod za zapošljavanje želi dati dodatni doprinos u olakšavanju pronalaska zaposlenja za nezaposlene osobe i odgovarajućih zaposlenika za poslodavce, a u narednom periodu radit će se i na uspostavljanju automatskog uparivanja otvorenih oglasa za posao i objavljenih biografija što bi još brže i efikasnije povezalo poslodavce i osobe koje traže posao.

Podsjećanja radi, internet stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje, koja mjesečno bilježi blizu 75.000 posjetilaca, u sklopu izbora najboljih web stranica u Bosni i Hercegovini WebAward.Me 2012 proglašena najboljom u kategoriji Javna uprava, saopćeno je iz FZZZ-a.