{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavite svoj CV na stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje

F
1.10.2013. u 13:13
0
43
Objavite svoj CV na stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje
0
Objavite svoj CV na stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje
U skladu sa najavama, od danas Federalni zavod za zapošljavanje na svojoj internet stranici nudi novu funkcionalnost koja treba unaprijediti i olakšati posredovanje u zapošljavanju.
Naime, nezaposlene osobe i ostali tražitelji zaposlenja na portalu Zavoda www.fzzz.ba mogu objaviti svoju biografiju, te na taj način se predstaviti velikom broju poslodavaca, što će im olakšati put do zaposlenja, saopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Također, radi što lakšeg pronalaska odgovarajućeg zaposlenika, poslodavcima je, uz prethodnu besplatnu registraciju, otvorena mogućnost da na osnovu podataka iz biografija kroz različite filtere (zanimanje, stručna sprema, poznavanje IT vještina i stranih jezika, godine iskustva, prebivalište i sl.) pronađu najprikladnijeg kandidata.

Na ovaj način Federalni zavod za zapošljavanje želi dati dodatni doprinos u olakšavanju pronalaska zaposlenja za nezaposlene osobe i odgovarajućih zaposlenika za poslodavce.

U narednom periodu radit će se i na uspostavljanju automatskog uparivanja otvorenih oglasa za posao i objavljenih biografija što bi još brže i efikasnije povezalo poslodavce i osobe koje traže posao.

Internet stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba), koja prosječno mjesečno bilježi oko 75.000 posjetilaca, proglašena je najboljom u kategoriji Javna uprava u sklopu izbora najboljih web stranica u Bosni i Hercegovini WebAward.Me 2012. Stranica je izrađena u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: