Nismo ih krali nego smo im ponudili da igraju za nas a oni prihvatili. Potpuno isto misljenje imam o srpskim i hrvatskim sportistima iz BiH koji igraju za SRB i HR, glupo mi je kad neki Bosnjaci govore o njima kao da su ih srpski i hrvatski sportski savezi puskom tjerali da igraju za njih a oni "jadni" ustvari htjeli da igraju za BiH.
Pa to ti kazem.. Kod dijasporaca ima dosta izbjeglica, tj ljudi koji nisu napustili BiH zato sto su htjeli vec zato sto su morali. Treba definitivno vise proizvoditi igrace u BiH ali bilo bi ludo da odbijemo igrace porijeklom iz BiH ako pokazuju interes da igraju za nas. Zamisli utakmicu protiv Slovaka bez gola dijasporaca Bicakcika i Hajrovica:-O Ili, u sucaju susjeda: nema sanse da bi Hrvatska bila 4 na EP u kosarci da nije Mostarca Bogdanovica.
Ako je neko rodjen u BiH, onda ta osoba jeste iz BiH, to nema veze sa uspjehom ili neuspjehom. A rekla sam vec da je tvoja mrznja prema Bosnjacima previse jaka da bi bio objektivan po ovom pitanju. Zamisli sam hrvatski sport bez Bosanaca i Hercegovaca (hrvatske nacionalnosti). Tanko bi blo. Kod Srba je to malo drugacije - njihova najveca baza talenata je uvijek bila CG. Nema bas puno igraca iz RSa u njihovim reprezentacijama.
Prikaži sve komentare (117)