ovo nije sigurno ono sto je htjela jezgra protesta u egiptu. kakva otmica ideje slobode. glas onih koji su pokrenuli proteste se ustvari ne cuje jako dugo. sve su oteli islamisti i ocito mubarakov rezim koji nije pobjedjen. *** ih general!
Vidiš koja kontradiktornost - kažeš sve su oteli islamisti. Ko su islamisti? Narod Egipta je glasao za svog predsjednika Mursija, narod Egipta je putem referenduma po prvi put glasao i za ustav, a sve je uklonio Mubarakov general jevrejskog porijekla Sisi. Ko je pokrenuo proteste nego narod Egipta kojem je dozlogrdilo 33 godišnje vanredno stanje u kojem su ga policija i vojska pod kontrolom američke marionete Mubraka, hapsili i ubijali po želji. Ako misliš na plaćene demonstrante, koji su izašli na ulice i protestvovali protiv predsjednika jer nije uradio dovoljno za ekonomiju, kako to da je uz njih stala vojska, koja je kasnije isposlovala da se odbaci optužnica protiv Mubaraka, na čelo MUP-a i MVP dovela svoje ljude sve Mubarakove kadrove? Gdje je tu revolucija? Očito je da su oni koji su započeli revoluciju - narod Egipta - glasali za Mursija i Ustav i da su na kraju ostali uskraćeni za sve to plus su dobili gore sigurnosno stanje nego što je bilo za vrijeme Mubaraka...
Kako to da niko nije optužio Mubaraka koji je 33 godine redovno pljačkao i prema nekim procjenama digao 52 milijarde dolara, za loše ekonomsko stanje u zemlji? Šta je mogao učiniti Mursi za manje od godinu dana?
Prikaži sve komentare (28)