Još jedan dokaz u nizu, da SAD nisu mnogo postigle od vojne intervencije 2001. godine, čini se da se sprema scenario kao i sa Sovjetskom vojnom intervencijom do 1989. godine, nakon koje su stasali Talibani, ko i šta će stasati nakon vojne intervencije SAD, to ćemo tek vidjeti..
Zavisi sa kojeg aspekta gledas da li su SAD postigle uspijeh ili nisu u Afganistanu. Postigli su to da su napali drzavu nakon isceniranog i laznog napada na SAD i uzeli njihovu ekonomiju u svoje ruke. Znamo da se u Afganistanu proizvodi najveci dio svjetskog heroina i znamo da je bogat naftom. Nakon napada na Afganistan u SAD je heroin pao na 2 dolara dok je prije toga bio oko 10. Dovoljan razlog za rat ;) E sad ako gledamo sa ovog aspekta uspjeli su i to dobro su uspjeli. A ako gledamo sa aspekta navodnog uvodenja demokratije, onda su pali samo tako. Svi znamo vise politiku SAD-a. Izmisli nesto i napadni, preuzmi ekonomiju i pokupi vojnike kuci.....
Napad na Ameriku nije bio izmišljen. Problem je u tome što ga nisu izvršili talibani , već je većina poznatih napadača bila iz Saudijske Arabije.
Prikaži sve komentare (34)