Vidjeli su Crnogorci kako je biti sam sa genocidasima u jednoj drzavi. Ima bezbroj primjera. Dovoljno je recimo to da im osporavaju Crnogorsku crkvu, zatim da im je policijski helikopter "spustio" na vrh Rumije iznad Bara pravoslavnu crkvu ne vodeci racuna o njihovom stavu povodom ovog pitanja. To je smijesno inace raspravljati. Zasto bi oni sada poklanjali svoju drzavnost. A frustrirani genocidasi neka zive u svojim snovima.
Odnosi u CG su mnogo drugaciji, Crnogorac i Srbin ti je skoro pa isto. Imas npr. slucajeve da se dva rodjena brata zjasnjavaju jedan kao Srbin, drugi kao Crnogorac. Broj govornika srpskog jezika prevazilazi broj deklarisanih Crnogoraca,znaci imas veliki broj Crnogoraca koji pricaju srpskim jezikom i vise su za SPC nego CPC itd. Stav gradjansva prema Srbiji je pozitivan, na primorju se prodaju suveniri sa grbovima Srbije, nikom ne smeta. Itd...
To o cemu ti pricas i ova tema su dvije razlicite stvari. Ja takodje provedem svake godine na crnogorskom primorju i znam prilicno kakava je stav obicnih ljudi prema Srbiji.Jedna stvar je prodavanje suvenira, a nesto sasvim drugo je eventualna predaja svoje drzavnosti onima od cije "dobrote" si se jedav otrgnuo. Tradicija crnogorske drzavnosti je puno duza od nekakvog zajednickog zivota sa Srbijom. Nijedan narod na Balkanu ne zeli da zivi zajedno sa Srbima u istoj drzavi, a Srbi i Srbija bi se mozda mogli zamisliti zasto je to tako.
Prikaži sve komentare (215)