Kada čovjek izlazi iz kuće svako jutro u 6, a vrati se naveče u 8-9, i tako 5-6 dana sedmično, dabogda da mu je i do tuša a nekamoli do svježeg domaće "na kašiku" hrane. Ubaciš nešto u kljun, pranje zuba, spavanjac, jer sutra je novi dan. Ljudi sude o onom što ne znaju.
oliver govori o normalnom uredjenju, a ne o nasoj nakaradi. to sto kod nas nema radne snage nego se 95% ljudi iskoristava kao roblje, to nije njegova stvar. ali znam iz licnog iskustva da kuhanjem ustedim gomilu love za razliku od prijatelja koji ne kuhaju. sad vise ni novopecene majke ne kuhaju za svoju porodicu jer, kako kazu: "imamo sve gotovo a i jeftinije je" jest al u m*dima
Sumnjam da Oliver zna kako je kod nas. On govori o stilu života prosječnog radnika na Zapadu: to su ljudi koji u toku dana jedu s nogu, ne mogu odvojiti pola sata dnevno da kafu popiju s mirom već je nose sa sobom iz auta na posao, i vraćajući se kući opet kupe štagod gotovo ili samo za podgrijavanje. A mi usvajamo taj obrazac i hvalimo ga kao da je nešto super.
Prikaži sve komentare (53)