Jos ako im arapi i turci kupe pola drzave bice veselo.... Vladat ce njima zbog sake novca, a ovi nece moc ni pisnut.. Mnogima tako odgovara :-)).
Ako si 92. godiste onda mi je jasno zasto izvaljujes takve nebuloze. Koliko ja znam ti imas ne vise onda od 20 godina recimo. Mada i to ne mora nista da znaci, ali u tvom pogledu znaci. Rusi preko Srbije drze i napravice najvecu naftnu kompaniju u regionu(NiS koja ima sediste u NSu) Srbijagas ce postatsi takodje vazan dealer gasa u regionu, jer ce se preko Srbije gde su skladista(tipa banatsko skladiste) isporucivati gas BIH/delu HR/a evo sada i MK/CG. To nas i pored dobro polozaja postavlja bukvalno kao vazno cvoriste u regionu u pogledu aviosabracaja/infraskstrukture/gasovoda/naftne industrije i poljioprivrede. I najjaca auto industrija koja je preporodila Cesku i Slovacku. To je model razvoja Srbije, po ugledu na Cesku/Slovacku i cak i Rumuniju, iako kasnimo, bolje ikad nego nikad. Ko ce biti vlasnik svega toga manje je bitno, ako ce sedista najvecih kompanija sto naftnih/sto gasnih/sto iz auto industrije ili poljoprivrede u regionu biti u Nsu i Bgu, znaci dobrobit za Srbiju ;)
I jos nesto, nama ce vladati oni tacno manje vise(Nemci/Rusi/Arapi) bicemo ispostava njihovih kompanija i korporacija za region Zapadni a mozda i sire. Ali sta ce te vi biti, koji ne mozete da privucete nijednu veliku svetsku kompaniju u BIH, odnosno trenutno u BIH nemate kompanije tipa NIS/Srbijagas koji su giganti i imaju sediste u jednom Novom Sadu, ili viktorija grupa(poljoprivreda, isto U Ns). U Sarajevu nemate takvih kompanija, najblize tom je BH telekom, ali mnogo ispod. Zakljucak: Oni ce biti vlasnici kod nas, ali cemo mi indirektno onda biti vlasnici Bih, jer cemo biti centrala za ispotave iz sveta(Kao HR u nekim sektorima) I to je nekakav uspeh, a planinskoj Bosni sa tolikom podelom i administracijom se ne pise dobro. Kad si vec pakosna..
Prikaži sve komentare (49)