Ponovno se bavimo posljedicama, a ni govoru o uzroku, odnosno govoru mržnje!? Gospodo, sve dok ne budete shvatili smisao narodne poslovice "Bolje spriječiti, nego liječiti", nikada nećete krenuti pravim putem. Stava sam , da je logičnije usvojiti Zakon o zabrani fašističkih i neofašističkih organizacija, pa onda ići u pravcu karakterisanja i kategorisanja krivičnog djela izvršenog na osnovu mržnje, ali nažalost znamo kome usvajanje ovog Zakona ne odgovara..
Reci ti meni koja je to fašistička organizacija koja pravno postoji u BiH? Ako nađeš jednu, onda ovo što si napisao ima smisla. Ako ne postoji, a ja sam siguran da ne postoji, onda je ovo tvoje glupost kao i obično.
@Ideologija Opet ti s tvojim floskulama, stvarno mi je iz poniženja s tobom razmjenjivati komentare. Kažeš "..koja je to fašistička organizacija koja pravno postoji u BiH.", je li očekuješ da se četnički Ravnogorski pokret Draževina registruje kao pravno lice, tipa djl, sur, ug, od ili d.o.o, da bi se formalno pravno smatrali da "pravno postoje", pa molim te! Kada smo se dotakli termina "pravno postoji", podsjećam te da postoje firme, koje posluju "na crno", pa su predmet krivičnog gonjenja, pa isti mehanizam treba primijeniti kada je riječ o fašističkim i neonacističkim udruženjima, koja propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem. Pogledaj: http://www.youtube.com/watch?v=UtPnPuKxb20 P.S. Nasmijao si me svojim ispadom "..koja je to fašistička organizacija koja pravno postoji u BiH.".
Prikaži sve komentare (32)