to je mozda i jedina bolnica u BiH u kojoj bez "koverte" ne moze opremiti apsolutno niko. od radiologije, preko ginekologije ... da su bogdo izgorili svi koji su bespravno uzimali novac od sirotinje i zbog kojih je sirotinja u nerjetkim slucajevima i umirala.
imas pravo ali ne vjerujem da je jedina u BIH. uostalom u ovoj drzavi bez koverte ne mozes ionako nista ;) ali to nisu krivi doktori vec narod koji daje. lijepo neka prestanu davati i svaki pokusaj podmicivanja neka prijave i za godinu dana ce taj obicaj nestati. i ove donacije koje sada pristizu daj Boze da stignu tamo gdje treba a ne u dzepove pojedinaca.
druze ovdje se po "default-u" zna da se pare moraju imati. ko ne da hediju, toga se zapostavlja i odgadjaju tretmani tipa: terapije, operacije, ljekovi, vizite, kontrole i sve ostalo sto u normalnim okolnostima jedan pacijent po pravilu treba da dobije. trudnice radjaju ko kuje na cesti i cesto su na ivici zivota i smrti. na CT snimak ceka se u prosjeku 3 mjeseca al ko gurne lovu obavi to u jednom danu. covjek sa ostecenjem kicme ceka doktora do 3 mjeseca jer doktor ima pametnijeg posla, al kad se gurne 500 joja, viise nepostoje prioriteti. tamo je nametnuta psiholoska nadmoc nad pacjentima koja im osigurava nelegalan novac bez da ga sami traze od pacijenata.
Prikaži sve komentare (33)