POLICIJA kad upotrijebi oruzje, ili pokusa da upotrijebi oruzje (izvadi pistolj iz futrole, uperi u nekog i slicno) moraju pisati izvjestaj kao knjigu debeo, i mogu za to i krivicno odgovarati. Policija ima vece ovlasti nego sto su ih imali prije rata !!! ali nije problem u obicnim policajcima na terenu, mislim daleko od toga da mi imamo profesionalnu policiju, pola njih je nepismeno, to znamo svi, ali isto tako imam momaka koje licno znam i koji sasvim profesionalno obavljaju svoj posao iako nisu adekvatno placeni za to, rizikuju svoje zivote, vole taj posao. Ali djaba kad imaju svezane ruke, ako im je sef rekao TOGA I TOGA ne smijete zaustaviti!, ne smijete ga krivo pogledati ! oni moraju postupit tako.
ko rizikuje svoje zivote?! Ma daj, ne budali. U vecoj su opasnosti zidari da smrtno nastradaju nego drotovi. Drotovi na samu primisao da bi mogli doci u opasnu situaciju samo primijene "kidam nalijevo" princip i to je to. Sto se mene tice, sigurnije bih se osjecao da oni uopste nemaju oruzje jer ga jedino mogu upotrijebiti nesretnim slucajem i raniti ili ubiti nekog neduznog prolaznika.
@frenkoza: Sjeti se da to isto kazes kad te policija zaustavi i naplati ti kaznu za brzu voznju a da ti i ne pokazu radar, a kamo li dokaz da su TEBE snimili a ne onog pored tebe. Kome ce sud vjerovati? Policiji iza koje stoji, ili tebi, civilu? Sjeti se toga i kad cujes za policajce koji reketiraju. Kome ce sud vjerovati? Policajcu s uzornim dosijeom ili tamo nekom piljaru? Tamo gdje ce drzava i sud "stati iza policije u 98% slučaja" to se zove policijska drzava - gdje su policija i vlast prosto naprosto najveca i najbolje organizovana kriminalna grupa koja od tebe ubire dupli reket, jer em je finansiras kroz poreze, em sve sto imas da se svidi nekom u uniformi ili fotelji to je sad njihovo. Tvoj sat, tvoj auto, tvoja kuca, tvoja zena, tvoja maloljetna kcerka... nebitno. Zato cak i u Americi i policija mora da se pojavi na sudu i predstavi DOKAZE te da se vrlo striktno drzi zakonske procedure. Kad to ne urade, onda tuzba pada u vodu.
Prikaži sve komentare (72)