Kupiti željeno voće na pijaci, skuhati na šporetu i napuniti sterilisane teglice. To je svega 30 minuta posla. Zdravije, jeftinije i neuporedivo ukusnije. Pamet u glavu ljudi!
Jeste 30 minuta al' u kurcu. Prvo, cijena voca. Voce nije dzaba. Kao ni secer, koji je konzervans. Onda, nije mala zajebancija to voce oprati, pregledati i ocistiti. Kome ne smeta da lomi zube na kospice ili da jede kojekakve bube koje mozda nastanjuju to voce ili pak da se tovi raznoraznom budji i gljivicama koje po tom vocu rastu koje nikad i nikako ne luce toksine i ne izazivaju nepozeljne reakcije - moze preskociti taj proces. U suprotnom, to je po turi bar jedan dan vikenda. Recimo subota. Onda cekas jeftinu struju, ko ima vikend sat ceka nedelju. Pa ustanes rano i dobro izribas tegle i boce, pa ih stavis dole u rernu da se griju, a gore kuhas i mijesas pekmez da ne zagori. Onda ga sipas u vruce tegle, pa vratis u rernu da prokuha u tegli, pa ga tako "vruce u vruce" brtvis poklopcem, cistis i slazes da se hladi. Dok zavrsis, dan davno prosao, ledja i noge ti otpadaju, sav si izgorio od sporeta i zaklinjes se da nikad vise, da za ljeka treba, neces to raditi opet.
@sleepymcsleep A volio bi slasno pojesti ako neko drugi to sve odradi umjesto tebe? Kako da ne. Nego drži se ti industrijske hrane, nemoj slučajno da te leđa zabole zarad boljeg zdravlja. Vidi se da su te odgajali pod staklenikom. Pa šta ako se pojede koji crv u trešnji, nije me do sada ubio pa neće ni od sada. Ne daj bože da svi tako razmišljamo kao ti, pa kapitalizam bi nas do sada sve decimirao na za njega prihvatljivu vrijednost, na 100 stanovnika po kvadratnom kilometru po gradovima.
Prikaži sve komentare (31)