Peto: Upućujemo apel sirijskim demonstrantima i Sirijskom nacionalnom prelaznom vijeću (El-Medžlisul-vetani el-intikali) da budu jedinstveni i da se čuvaju bilo kakvih razmirica koje bi mogle dovesti do razjedinjenosti. Potrebno je biti potpuno iskren u nastojanjima da se formira nova država na principima pravde, slobode i vladavine prava, i da se osnuju institucije koje će čuvati suverenitet i interese države, i koje neće dozvoljavati da se uski lični interesi stavljaju ispred interesa države i zajednice. Prava vjerskih manjina kao i nacionalna prava moraju biti zaštićena jer neosporna činjenica je da su različiti narodi i vjerske skupine živjeli duže od hiljadu godina u Siriji. Odgovornost za sadašnje zločine i zlodjela koja se tamo čine snosi prvenstveno sadašnji sirijski režim.
ALO,zakoči malo,tebe ponio šešeljev romantizam,puno priče a malo pameti,postavljam ti jednostavno pitanje,kaži mi samo jednu državu koja je promijenom vladara uz pomoć cionista i zapadnnih imperijalista,postala država na principima pravde,slobode,.....................!
Otvori dobro oči pa ćeš vidjeti da je ovo sve istina. Osim toga, ja sam samo iskopirao fetvu koju je prevela i na svoj sajt postavila bosanska ulema. Sajt je zvanični sajt Rijaseta IZ BiH: http://www.rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=13787:fetva-o-desavanjima-u-siriji&catid=201:aktuelnosti-kat&Itemid=458 Protiv ovoga mogu biti samo šije i Rusi, odnosno četnici u BiH. Muslimani, Bošnjaci du dužni ratovati protiv šija isto kao i protiv četnika 1992.godine, jer im isto misle.
Prikaži sve komentare (48)