@muniza 780 000 KM i nisu neke velike pare (samo fukari jesu), ali to nije teme, pa nećemo ni širiti o tome... Ubijanje pasa neće spriječiti pojavu pasa lutalica (praktično dokazano jer je dosada ubijeno more pasa pa ih opet ima na sve strane). Znači, bitno je promijeniti svijest ljudi koji ne brinu o svojim psima, napuštaju ih itd. Prvo i osnovno bi bilo napraviti registar pasa, napokon uozbiljiti priču s čipiranjem i svašta još nešto, pa lijepo kažnjavati neodgovorne vlasnike po novčaniku umjesto da psi plaćaju glavom za tuđe gluposti...
Pa jesmo li fukare ili ne? Pogledaj malo oko sebe... Slažem se, bitno je promjeniti svijesti, objasniti ljudima da psi nisu igračke i da ih se može tek tako izbacivati na ulicu. Ali prije svega toga mora se riješiti problem lutalica, znači dugotrajniji način je onaj sa azilom i eutanazijom nakon mjesec dana, brži su šintori ali nisam za to po svaku cijenu. Ovakav sistem ništa ne rješava, samo guta pare i živce građana... Nakon što se to sve riješi krenuti sa registrima i kaznama svima koji izbace psa na ulicu.
@muniza I dalje stojim iza tvrdnje da se pse ne mora ubijati... Malo pomalo bi se to udomilo, ali je nenormalno bitno prekinuti priliv novih pasa lutalica (to je problem s ljudima, a ne s psima)... Ili hoćeš li ti otići i nakon 30-40 dana ubijati pse u azilu?
Prikaži sve komentare (75)