Bosanske Tufahije..Bujrum a usput evo nam i recept
Sastojci:
5 jabuka
500 g šećera
0,5 I vode
kesica vanilin šećera
0,25 I skorupa ili slatkog kajmaka
150 g šećera
100 g oraha
50 g badema
limunova kora
Priprema: Pola litra vode, 500 g šećera i kesicu vanilin šećera sastavite u posudi i kuhajte. Jabukama iz sredine povadite sjemenke i srce, zatim ih ogulite i stavite u posudu sa vodom i šećerom, pa kuhajte 10 minuta. Zatim skinite sa vatre, povadite jabuke i ostavite da se hlade do 30 minuta. Zatim ih napunite ranije pripremljenim filom od mljevenih oraha, badema, slatkog kajmaka i šećera.
Prilikom serviranja punjene jabuke ukrasite ostatkom slatkog kajmaka i trešnjom ili džemom. Serviraju se hladne. Prijatno. ;-)
Pinging 127.0.0.1 with 32 bytes of data:
Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
Ping statistics for 127.0.0.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms