Zidar, keramičar, vodoinstalater, električar, krovopokrivač će da ima u budućnosti (a mnogi već imaju) bolju platu od vas fakultetlija i imat će je sasvim zasluženo! Jedino će doktori medicine, stomatologije, mašinski i inženjeri elektrotehnike, računarski programeri, naučnici genetike i mikrobiologije da budu gazde. Ko studira književnost, pravo i slične smjerove, može komotno da nauči zanat kakav, trebat će mu.
Jbg nije isto raditi u kancelariji pa makar i za milju nego na otvorenom zidati i po duplo vecoj cijeni.Biti visokoobrazovan ima svoju satisfakciju,omogućeno ti je napredovanje kroz karijeru dok ako si zidar,ostaješ zidar ravna crta...Nije to baš tako kao što vi zamišljate
@dingospo07 U životu je sve borba. Ja sam nakon 10 godina bauštele i svih drugih poslova došao do kancelarije i prilike za vrhunsku karijeru u svom pozivu. Imao sam priliku nakon studija, pripravničkog i položenog pravosudnog raditi u BiH kao pomoćnik advokata za 1000 maraka ali sam energično odbio jer je mizerno u odnosu na investiciju i vrijeme koje sam izdvojio. U Njemačkoj me dočekala prvo bauštela i tek nakon 5 godina poslovna prilika života.
Prikaži sve komentare (25)