Porez na nekretnine postoji svuda u svijetu. Cuj samo na prazne nekretnine!? Porez se placa na sve nekretnine (na svu imovinu). Na zapadu se placa i porez na kamate koje dobijete od banke... Sad ce narod koji nema nista ili vrlo malo, biti protiv ovoga zakona. Umjesto da to objerucke prihvati...
Razlog je komunizam tj socializam u Jugi. Na zapadu to nisu imali i tako nisu imali podjelu imanja. Na zapadu je sve ostalo vodečoj klasi, taj porez su uveli da tu nepravdu malko smanje. Samo da se narod ne digne. Bogati su to prihvatili ali su sebi ipak stvorili neke izuzetke. Na primjer kraljevske obitelj u Engleskoj.
Nije problem poreza na nekretnine, problem je sto placas 87% od plate vec poreza. Na 1000KM, firma je duzna platiti 70% (+700KM), a porez na sve proizvode je 17%. Znaci da od 1700KM, drzava uzme 870KM, a radnik dobije 830KM. I onda, poskupe ostale rezije i kao da se izvuku ispucaju porez na nekretnine. A da ne govorim o akcizama i drugim glupostima sto su uvodili, pa stvarno nema smisla.
Prikaži sve komentare (277)