Nema potrebe da se mi u Bosni preterano sekiramo za Tursku. Trebamo se sekirati za sebe, Turska je ekonomska i vojna velesila. Kako mi živimo ? U kakvom smo ustavnom i političkom haosu? Većina zemalja u regionu, pa sad čak i Srbija, ima jasnu strategiju ekonomskog i društvenog razvoja. Gdje smo mi, naša zemlja i njeno napaćeno stanovništvo!?
sta ti lupas koji k.urac...kakva je turska velesila??? mislim da je u turskoj prosjek plate oko 300 eura,njihovi profesori i ucitelji imaju daleko manje od nasih...u turskoj se zivi u par gradova a sve ostalo gola bijeda.....turska ima dosta bogatasa koji zive preraskosno iz dva razloga,1 veliko trziste i sta god prodajes dobro zaradis,2 jeftina radna snaga.....jes li ti cuo da azilanti bjeze u tursku ili bjeze iz turske
u turskoj nema covjeka koji bi radio za 300 lira, u apotekama rade priucene osobe sa osnovnom skolom na prodaji lijekova, uz magistra farmacije, i imaju oko 2000 lira platu, a dr porodicne medicine cistih para oko 5000 + ostale dodatke, izadje negdje oko 7000. mogu sami sebi uplacivati mizerene novce za osiguranje par godina, da bi na kraju steki pravo na odlicne penzije, makar ni dan ne radili (to obicno rade domacice)... i na kraju od tih para izdvojis 10 KM i nakupujes se da ti moze biti mjesec danai sve jeftino. Hoces da se zenis? Nema problema, sa licnom kartom imas pravo kupiti sve na kredit, i mjesecno placati ratu liru ili dvije za pojedine stvari (bas sve od pribora za jelo, namjestaja, garderobe, bijele tehnike... mozes na kredit kupiti sijalicu i placati mjesecno 0,01 liru :D i jos vracas sam licno, ne treba ti zirant, platna lista. nista).
Prikaži sve komentare (50)