Hamasova odluka o otmici 200 i ubistvu 1000 Izraelaca usrećila Palestince kao nikad i niko do sada. Bilans Hamasove vladavine 2014-2023 je popuštanje izraelske vojne stege, povećan natalitet Palestinaca u Gazi, povećan životni standard Palestinaca, potpuno otvorene granice, iz Gaze i u Gazu, i uspjeli su dovesti Gazu na prosperitetno mjesto u svijetu koje po kvalitetu života parira Beču, Ženevi, Vancouveru, Stockholmu, itd.
Nije bilo Hamasa nekada i bila je Nakba, bio je apartheid... Pusti šuplju, zna se šta im je cilj i ne budi đavolji advokat.
Ne laži, Gaza nije imala luku nije joj dozvoljeno da je ima, aerodrom su joj nov srušili, izlazak u svijet preko Egipta na liječenje ili na studij je iziskivalo razne dozvole, a od kada je Sisi preoteo vlast vojnim pučem, Palestinci su često odvođeni u zatvore ili sa aerodroma prilikom dolaska ili sa prelaza u Rafi prilikom odlaska križ Egipat. Čak su i ribari građani i ubijani kada se udalje sa obale Gaze. Nikoga dobro ne tjera ba ovakav postupak. Bi li se mjenjao sa ljudima iz Gaze?
Prikaži sve komentare (18)