Jako je interesantno, kako su ažurni u reagovanju Evropski parlament i druge organizacije za ljudska prava, poput Amnesty Internationala. Kada govorimo o istim kao naprijed, onda treba znati, da su isti samo paravan i produžena ruka oligarhija i koje kakvih interesa zapadne demokratije. Također su isti izrazili "zabrinutost" zbog prekomjerne upotrebe sile nad demonstrantima, a tu je i famozni svjetski policajac State Department, koji je također "zabrinut" zbog prevelikog broja povrijeđenih. Gospoda sa zapada se ne trudi da počisti probleme u svom dvorištu, ali se jako trude da promovišu tzv. Arapsko proljeće pod krinkom ljudskih prava (pod isto se može svesti i promocija LGBT populacije). Sada se postavlja pitanje, da li je Turska u tolikoj mjeri ojačala u svakom smislu, da je neophodno početi rušiti je iznutra!?
kako možeš izjaviti takvo nešto. pa u EU se svakodnevno održavaju protesti za zaštitu okoliša. nekad masovniji nekad dva tri čovjeka. Ne ide odmah policija sa tenkovima na njih. Općepoznato je da je turska država gdje država masovno krši ljudska prava.
Jako ti je loša digresija. Mirni protesti svakako stoje, u cilju izražvanja negodovanja/neslaganja s nečim/nekim. Međutim, kada mirni protesti prerastu u neobuzdanu rulju, koja ima cilj uništavanje javne i privatne svojine, tada je neophodno tu rulju obuzdati. Ukoliko je upotreba suzavca i vodenih topova prema tvom stavu, u rangu s tenkovima, onda tvoj ispad svakako stoji. Ja nisam vidio niti jednog tenka na Taksim trgu, da li je neko od čitaoca ovog teksta vidio te imaginarne tenkove, mislim da nije.
Prikaži sve komentare (102)