Ovdje nesto nije uredu, usa i zapad podrzavaju opoziciju, izrael vojno i medicinski podrzava opziciju, vehabije se bore na strani opzicije, pa otkud oni svi na istoj strani, ili mozda treba da se izbace iz igre sijitski muslimani posto oni ne odgovaraju nikom od ovih ali njih podrzavaju rusi, zajebana situacija :-)
Više je razloga zašto sada mudžahidi ne ratuju protiv sekularnog dijela opozicije. 1.Postoji šansa da mnoge od njih pridobiju mirnim načinom 2.Pored Assadovog režima kojeg snabdjeva Rusija,Kina i Iran nisu ludi još sebi da natovare sekulariste. 3.Čekaju da ih sekularisti sami napadnu,da bi imali kredibilitet kod naroda kao oni koji se brane.Jer mnogi neće shvatiti zašto se "muslimani" između bore.A jedna strana je odavno napustila islam čim je stala na stranu demokratije,sekularizma i civilne države.
TALIBE svi vide te seme, ali nije stvar u tome, nego tamo ginu djeca zbog necijih politickih sema i kombincija, o tome se radi, a sto se tice mudzahedina imao si priliku vidjeti sta rade sa zarobljenicima na tgovima
Prikaži sve komentare (51)