{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Assad: Dijaloga s teroristima nema, male su šanse za uspješnost mirovnih pregovora

19.5.2013. u 08:05
0
51
Assad: Dijaloga s teroristima nema, male su šanse za uspješnost mirovnih pregovora
0
Assad: Dijaloga s teroristima nema, male su šanse za uspješnost mirovnih pregovora
Bashar al-Assad
Sirijski predsjednik Bashar al-Assad je u razgovoru za argentinske novine izjavio da predloženi mirnovni pregovori neće stati u kraj terorizmu u zemlji i da nije realno vjerovati da će biti uspješni.
Assad je rekao da sumnja će pregovori koje su predložili Rusija i SAD zaustaviti krvavi konflikt koji je u Siriji izbio prije dvije godine.

"U svijetu postoji zabuna između političkog rješenja i terorizma. Oni misle da će politička konferencija zaustaviti teroriste u zemlji. To nije realno", rekao je Assad govoreći o pobunjenicima koji ga pokušavaju svrgnuti s vlasti.

Pobunjenici zahtijevaju Assadov odlazak s fukncije predsjednika, a kada je riječ o mirovnim pregovorima, oni također smatraju da neće biti uspješni.

Assad je ostao pri svojoj odluci da neće otići s vlasti te je dodao da mirovni pregovori nemaju smisla, jer njegova opozicija nije složna.

"Dijaloga sa teroristima nema", kazao je Assad.

Sirijski konflikt je započeo uglavnom mirnim demonstracijama protiv Assada, a potom se pretvorio u rat u kojem su, prema podacima Ujedinjenih nacija, poginule hiljade ljudi.

Islamistički militanti su najmoćniji Assadovi neprijatelji.

U ponedjeljak je došlo do zastoja pregovora. SAD krivi Rusiju zbog isporuke raketa sirijskoj vladi, dok je Francuska odbila prisustvovati na sastancima ukoliko budu prisutni Assadovi iranski saveznici. Rusi smatraju da Teheran mora učestvovati u rješenju sirijskih problema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: