To ima kalorija kolko treba insanu za dva dana. 😁 To se moglo nekada jesti za dorucak kad su Niksicevi preci radili po citav dan na njivi. Danas kad sjedis po citav dan pred racunarom i tipkas gluposti na Klixu ima skembe da ti naraste do zuba 😁
Zlatibor, rano sabajle, puca pogled na sve četiri strane, Sunce se dvoumi da li da izađe, vazduh čist i kiseonikom gust da može da se seče na kriške, karirani stolnjak, stari karafindl made in YU, vruća komplet lepinja isključivo sa jagnjećim pretopom, konobar nadrkan - poslednji put se nasmejao '86., domaće kiselo mleko u keramičkoj posudi, kafa gorka jer je život sladak i rakijica u ohlađenom čokančetu za kvalitetan početak dana... Volim te, Srbijo. ❤️
Zlatibor, rano sabajle, puca pogled na sve četiri strane, Sunce se dvoumi da li da izađe, vazduh čist i kiseonikom gust tako da može da se seče na kriške, karirani stolnjak, stari karafindl Made in YU, vruća komplet lepinja isključivo sa jagnjećim pretopom, konobar nadrkan - poslednji put se nasmejao '86., domaće kiselo mleko u keramičkoj posudi, kafa gorka jer je život sladak i fina rakijica koje prođe kroz grlo kao voda, a greje iz stomaka,
u ohlađenom čokančetu za kvalitetan početak dana. Prošetam do kuhinje. "Jel mogu da vidim?", "Možeš da vidiš, ne možeš još da probaš." Žene dinstaju meso i pripremaju kupus, lik seče dimljena rebarca, kuvanu pečenicu i slaninu na komade koje stavlja između sarmi. "Jel ovo sve domaće?" "Ništa ovde, braco moj, nije iz samoposluge. I noževe nam je pravio čovek iz Čajetine." Volim te, Srbijo. ❤️ https://youtu.be/FsR6yRLKQsg?feature=shared